În urma procesului de evaluare externă periodică a domeniilor de studii universitare de doctorat, în temeiul prevederilor Art. 15 alin. (1) din Regulamentul de Organizare și Funcționare al ARACIS, conform Hotărârii Consiliului ARACIS Nr. 95 /25.11.2021, Membrii Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior au hotărât menținerea acreditării pentru cele două domenii de studii de doctorat – Agronomie și Horticultură.
DESCRIEREA DOMENIULUI DE STUDII UNIVERSITARE DE DOCTORAT AGRONOMIE
Școala doctorală de Ingineria Resurselor Animale și Vegetale – Domeniul Agronomie este constituită în prezent din 6 conducători de doctorat aceștia fiind calificați și dispunând de experiența necesară pentru derularea programului de studii doctorale. Din această componență 3 conducători de doctorat au obținut abilitarea și s-au afiliat Școlii Doctorale de Ingineria Resurselor Animale și Vegetale – Domeniul Agronomie în perioada 2022-2024, iar unul și-a încetat activitatea de la 1 octombrie 2024. Specializările acoperite de către conducătorii de doctorat afiliați în cadrul domeniului Agronomie sunt: Genetică și ameliorarea plantelor, Agrochimie, Agrofitotehnie, Fitotehnie- Cultura plantelor de câmp, Agrochimie – Evaluarea calității solurilor.
DESCRIEREA DOMENIULUI DE STUDII UNIVERSITARE DE DOCTORAT HORTICULTURĂ
Școala doctorală de Inginerie a Resurselor Animale și Vegetale – Domeniul Horticultură este constituită în prezent din 8 conducători de doctorat aceștia fiind calificați și dispunând de experiența necesară pentru derularea programului de studii doctorale. 3 dintre acești conducători de doctorat au obținut abilitarea și s-au afiliat Școlii Doctorale de Inginerie a Resurselor Animale și Vegetale – Domeniul Horticultură în perioada 2022-2024. Specializările acoperite de către conducătorii de doctorat afiliați în cadrul domeniului Horticultură sunt: Ameliorarea plantelor horticole, Conservarea biodiversității, Legumicultură, Microbiologie, Pomicultură, Protecția plantelor (Entomologie și Fitopatologie) și Viticultură – Oenologie